• szeptember 20, 2022
  • Nincs hozzászólás

Fontos bejelentéseket tett a BMW debreceni gyár szempontlából

Fontos bejelentéseket tett a BMW debreceni gyár szempontlából

A debreceni gyárban készülő Neue Klasse modelleket hatodik generációs akkumulátorokkal szerelik majd. Összefogtak a CATL-lel is.

Úgynevezett hatodik generációs akkumulátorokkal szereli majd a Neue Klasse modelleket a BMW – közölte a társaság. Korábbi tájékoztatásuk szerint a BMW a Neue Klasse modelleket a debreceni üzemében fogja gyártani, melynek építése már tart az Északnyugati Gazdasági Övezetben.

 

A cég közleménye szerint

a hatodik generációs akkumulátorok kapacitása 30 százalékkal nagyobb lesz a jelenlegi, ötödik generációs telepekénél, emellett a töltési sebesség is 30 százalékkal emelkedhet.

A BMW azt is közölte, hogy az új típusú akkumulátorok gyártásánál a szén-dioxid-kibocsátás 60 százalékkal kisebb lehet, s az újrahasznosításnak is nagy szerepet szánnak.

A BMW és a kínai CATL közben azt is bejelentette, hogy több évre szóló megállapodást kötöttek a Neue Klasse modellekhez az akkumulátorcellák szállításáról. Mint ismert, a CATL szintén Debrecenben épít gyárat; pár kilométerre a BMW üzemétől, a Déli Gazdasági Övezetben épül majd fel az akkumulátorüzem.

Azt írják, a CATL egy jövőbeli kínai és egy szintén jövőbeli európai gyárával szolgálja majd ki a BMW 2025-től jelentkező igényeit. Ez utóbbi minden bizonnyal a debreceni üzem lesz, mely ha minden üteme megépül, évi 100 gigawattóra kapacitású gyár lesz. A CATL a BMW-vel évente 20 gigawattóra összkapacitású akkumulátormennyiségről állapodott meg.

Forrás: dehír

Ez is érdekelhet

Debrecenben kérhető omikron elleni oltás

Debrecenben kérhető omikron elleni oltás

18 éves kor felett harmadik és negyedik oltásként adható.  Szeptember 19-től kedden és pénteken az eddigi…
Megnéztük, mivel várják a diákokat a megyei kolik, csocsó,X-Box

Megnéztük, mivel várják a diákokat a megyei kolik, csocsó,X-Box

Egy új, 250 férőhelyes intézmény kialakítása is elkezdődik Debrecenben. Szeptemberben ismét becsengetnek, megkezdődik a tanév megyénk…
Tasó László az északkeleti városrész eddigi legnagyobb komplexitású fejlesztését mutatatta be ma Papp László polgármesterrel és a körzetek önkormányzati képviselőivel.

Tasó László az északkeleti városrész eddigi legnagyobb komplexitású fejlesztését mutatatta be ma Papp László polgármesterrel és…

Megújul Debrecen északkeleti városrésze Komplexitásában kiemelkedő jelentőségűnek nevezte Papp László polgármester az északkeleti városrész fejlesztési programját, melyről…

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.