• június 5, 2022
  • Nincs hozzászólás

Gyakrabban fújhatják a szondát a sofőrök Létavértesen

Gyakrabban fújhatják a szondát a sofőrök Létavértesen

 

Közbiztonságról és határrendhez kapcsolódó helyzetről is szó esett a létavértesi testületi ülésen

 

A képviselők elfogadták a beszámolókat a legutóbbi ülésükön.

Tóth Ferenc rendőr alezredes, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője beszámolt a város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonságért tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról. Mint mondta, a koronavírus-járvány kapcsán kiemelt feladataik voltak. Megjegyezte, hogy összességében a lakosság fegyelmezetten vette tudomásul a korlátozásokat. – Mindemellett produkáltuk kapitánysági szinten az elmúlt évek, évtizedek legjobb eredményeit. Soha ilyen kevés bűncselekményt nem regisztráltunk a teljes illetékességi területünkön, és soha ilyen magas nyomozáseredményességi mutató nem volt még a kapitányság történetében – jegyezte meg.

A tapasztalatok arról árulkodnak, hogy a járványügyi korlátozások feloldása óta azonban óriási feszültség tört elő az emberekből. A rendőr alezredes azt mondta, az elmúlt időszakban azt látják, hogy az emberek a konfliktusaikat erőszakos módon próbálják rendezni. – Már a mostani adatainkból is látszik, hogy elkezdett emelkedni a bűncselekményi szám, és elkezdett emelkedni elsősorban a közterületi erőszakos, illetve a személy elleni erőszakos bűncselekmények száma – tette hozzá.

A közlekedést érintve megjegyezte: érdemi áttörést továbbra sem sikerült elérni. Mintegy száz személyi sérüléses közúti közlekedési baleset következik be az illetékességi területen egy év alatt. A négy baleseti fő ok a gyorshajtás, az előzés, a kanyarodás és az elsőbbség meg nem adása. A jövőben a rendőrség ezen okokra koncentrál kiemelten. Egyebek mellett 24 órás sebességmérést, alkoholszondázást terveznek. – Az a célunk, hogy egyetlen ember se haljon meg a közútjainkon – mondta. Tóth Ferenc egyúttal megköszönte a polgárőrség munkáját.

Nagyobb készültséggel

Menyhárt Károly polgármester jelezte a rendőrség munkatársainak a településen észlelt problémákat. Elmondta, hogy előfordulnak közterületi rongálások, vagy hogy az utóbbi időben a buszmegállóban láttak alkohol vagy drog hatása alatt álló fiatalokat. Kitért arra is, hogy ismét sok az illegális hulladék a településen, ezért a lomtalanítások alkalmával a rendőrök segítségét kérik.

Berde László határrendészeti kirendeltségvezető a határrend és a határőrizet helyzetéről, a határforgalom alakulásáról tájékoztatott. Elmondta, hogy a járványhelyzet, később pedig az orosz–ukrán konfliktus is nagy hatást gyakorolt a határforgalomra. A szolgálatellátás nehezebb volt ezekben az időszakokban. A határforgalom ellenőrzésével kapcsolatban megemlítette, hogy a közlekedésrendészeti intézkedések a közúti határátkelőhelyen emelkedő tendenciát mutattak.

Beszélt arról is, hogy a jelzések szerint a határátlépőket a várakozás ideje zavarja leginkább, így a jövőben igyekeznek nagyobb létszámmal felkészülni egyebek mellett a turisztikai idényre vagy azokra a napokra, amikor a környéken sokakat vonzó rendezvényt hirdetnek. Ugyanakkor kiemelte, hogy a közúti határátkelőhelyek infrastruktúrája korlátozott. A határőrizetről szólva megjegyezte: az illetékességi területükhöz tartozó határszakaszon rend van, a tiltott határátlépést elkövetők elfogásának aránya nem nőtt.

Folytatás: HAON – Gyakrabban fújhatják a szondát a sofőrök Létavértesen

Ez is érdekelhet

A TÉLI FŰTÉSHEZ SZÜKSÉGES TÜZELŐANYAG FELMÉRÉSE

A TÉLI FŰTÉSHEZ SZÜKSÉGES TÜZELŐANYAG FELMÉRÉSE

A felmérés tárgya a településen élő lakosság széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező részének pontos felmérése annak érdekében,…
680 főt befogadó templom felavatására, melyre méltán büszkék ma is a vértesiek

680 főt befogadó templom felavatására, melyre méltán büszkék ma is a vértesiek

Létavértes A templom alapkövét 1815 tették le, végül 1862-ben kerülhetett csak sor a későbarokk, eklektikus stílusban…
Elkezdődött a tűzifaértékesítés, Hajdú-Biharban egy átvételi pontot nyit a Nyírerdő

Elkezdődött a tűzifaértékesítés, Hajdú-Biharban egy átvételi pontot nyit a Nyírerdő

Háztartásonként 10 köbméter fa vehető hatósági áron. Hétfőn elindult a kormány által meghirdetett tűzifaprogram, melynek keretében…

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.