• augusztus 3, 2022
  • Nincs hozzászólás

Haja János Judo World Masters versenyén a dobogóra készül

Haja János Judo World Masters versenyén a dobogóra készül

Az 53 éves létavértesi dzsúdóikon ismét kijutott a Judo World Masters versenyére.

Kitartás, tisztesség és alázat

– így foglalta össze a számára legfontosabb értékeket Haja János, a Létavértes Boreko Dzsúdóklub edzője és versenyzője, aki pályafutása során halmozta a nemzetközi sikereket. – Soha nem kell feladni a sport és a versenyzés iránti szenvedélyt – üzeni a sportrajongóknak a dzsúdós, aki 2014-ben második helyezést ért el a Judo World Masters világbajnokságon – áll a klub sajtóközleményében.

Az ikon most újra kvalifikált a nagy megmérettetésre, küzdelme pedig megkoronázhatja 45 éves pályafutását. Az 53 éves férfi 1977-ben kezdett dzsúdózni. Az eltelt évek során korosztályos magyar bajnoki érmeket nyert, de világjátékokon, Spartakiádon is eredményesen szerepelt. Ma már edzőként a következő generáció kinevelésével foglalkozik, nekik szeretné átadni az évek során elsajátított gondolkodásmódját.

– 2014-ben második lettem a Judo World Masters világbajnokságon, azóta nagy vágyam volt újra megmérettetni magam ezen a versenyen. Az elmúlt években ez részben a pandémia, részben a szponzorok hiánya miatt elmaradt. Szerencsére idén ismét lehetőségem nyílt rá, hogy nevezhessek. Azt tudni kell, hogy már a kvalifikáció is rengeteg felkészülést igényelt, de a legjava még hátra van. Mondhatnánk, hogy életműdíjat szeretnék elnyerni – fogalmazott a sportoló.

Most már megfontoltabb

Haja János az M5-ös, 48-53 év közöttiek mezőnyében indul a nagyszabású versenyen, olimpiai érmesek és világbajnokok között. A közlemény felhívja a figyelmet, hogy a dzsúdót akár hetven-nyolcvanéves korig is lehet művelni, ha a sportolónak megvan az ehhez megfelelő fizikuma. A bajnok állítja:

az erőnlét, a technika és a rutin mellette szól, hiszen 45 év tapasztalata áll mögötte.

– A gyorsaságom, küzdeni akarásom a régi, csak a súlyom gyarapodott, de fiatalon még nem voltam ilyen rutinos és taktikus. Most már megfontoltabb vagyok, be tudom osztani az energiámat, az erőnlétemet, állóképességemet – tette hozzá.

A dzsúdós nagyon fontosnak tartja a társadalmi felelősség vállalást. Az őt szponzoráló Pannónia Ásványvíz Kft. tulajdonosával, Nagy Gyulával közösen úgy döntöttek, hogy a ruhát, melyben ezüstérmes lett 2013-14-ben a Judo World Masters világbajnokságon, jótékony célokra felajánlja és licitre bocsájtja. – A befolyt összegből a Debreceni Gyermekklinikát támogatnánk legszívesebben, és ennek a folyamatnak a lebonyolítására keressük partnerünket – mondta el célkitűzésükkel kapcsolatban Nagy Gyula.

Forrás :Haon

Ez is érdekelhet

A TÉLI FŰTÉSHEZ SZÜKSÉGES TÜZELŐANYAG FELMÉRÉSE

A TÉLI FŰTÉSHEZ SZÜKSÉGES TÜZELŐANYAG FELMÉRÉSE

A felmérés tárgya a településen élő lakosság széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező részének pontos felmérése annak érdekében,…
680 főt befogadó templom felavatására, melyre méltán büszkék ma is a vértesiek

680 főt befogadó templom felavatására, melyre méltán büszkék ma is a vértesiek

Létavértes A templom alapkövét 1815 tették le, végül 1862-ben kerülhetett csak sor a későbarokk, eklektikus stílusban…
Elkezdődött a tűzifaértékesítés, Hajdú-Biharban egy átvételi pontot nyit a Nyírerdő

Elkezdődött a tűzifaértékesítés, Hajdú-Biharban egy átvételi pontot nyit a Nyírerdő

Háztartásonként 10 köbméter fa vehető hatósági áron. Hétfőn elindult a kormány által meghirdetett tűzifaprogram, melynek keretében…

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.