• szeptember 18, 2022
  • Nincs hozzászólás

Haja János közelgő születésnapjára 5. helyezéssel ajándékozta meg magát a Judo Világbajnokságon

Haja János közelgő születésnapjára 5. helyezéssel ajándékozta meg magát a Judo Világbajnokságon

Ötödik lett Haja János a vb-n

Nüanszokon múlott a hajdúsági dzsúdós éremszerzése

Éremért utazott, végül ötödik lett Haja János, a Létavértes SC ’97 dzsudokája. A kétszeres vb-ezüstérmes kiválóság a Judo World Masters világbajnokságon vett részt Krakkóban.
Az eseményen 59 ország nagyjából 900 cselgáncsozója lépett tatamira. Haja János az M5-ös, 48-53 év közöttiek +100 kg-os mezőnyében indult, az első fordulóban a francia Bordes Thierry-t győzve jutott be a legjobb nyolc közé. Az elődöntőbe az ukrán Vintoniak Mykola testén át vezetett az út. A döntőbe jutásért az örmény Garyants Grigory intéssel győzedelmeskedett csak a magyar dzsúdós fölött, a harmadik helyért pedig az ugyancsak francia Blon Frederic egy vazarit érő akcióval nyerte meg a meccset.

– Kis szerencsével meglehetett volna az érem – hangsúlyozta a Naplónak az 53 éves sportember. – Nagyon nívós mezőny gyűlt össze, aminek következtében a legutóbbi évek legkeményebb világbajnokságán vagyok túl.

 

A súlycsoportomban 15-en voltunk, már az első fordulóban Európa-, és világbajnoki érmesek búcsúztak.

 

A fináléba jutásért intésekkel kaptam ki 3:2 arányban, míg a bronzéremtől egy akcióponttal estem el. Indítottam egy combdobást, amiről a francia lelépett, és kézzel meghúzott előre, én pedig hasra, vállra estem. Utána próbálkoztam láb-, és testdobásokkal, de nem tudtam már behozni a hátrányt – idézte fel a kétszeres vb-ezüstérmes dzsudoka, aki azt is elmondta, ebben a sportágban nem szabad elesni, mert a bíró dönti el, hogy megadja-e a pontot az akcióra vagy sem, és ezúttal sajnos ennek a magyar volt a kárvallottja.

Haja János dolgát nehezítette, hogy ezúttal nem tudott kiutazni edzője, Raus Tamás, így nem volt kivel átbeszélni a mérkőzések tanulságait, és felkészülni a következő összecsapásra.
– Ugyan az éremért mentem ki, de összességében maximálisan meg vagyok elégedve.

 

A többiek is mondták, hogy benne volt a döntőbe jutás, nüanszokon, leginkább bírói döntéseken múlott az eredmény.

 

Szeretném megköszönni a páromnak, a Nagylétai Református Egyházközség Szociális Szolgáltató Központjában szakápolóként dolgozó Kozma Juliannának, hogy 12 éve ott van mellettem és támogat minden jelentős versenyemen, nélküle nem jöttek volna az eredményeim – nyilatkozta Haja János, akivel legközelebb szombaton találkozhatnak asportbarátok, ugyanis ő fogja elvégezni a Létavértes–Hajdúsámson megyei első osztályú bajnoki kezdőrúgását.

Ez is érdekelhet

A TÉLI FŰTÉSHEZ SZÜKSÉGES TÜZELŐANYAG FELMÉRÉSE

A TÉLI FŰTÉSHEZ SZÜKSÉGES TÜZELŐANYAG FELMÉRÉSE

A felmérés tárgya a településen élő lakosság széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező részének pontos felmérése annak érdekében,…
680 főt befogadó templom felavatására, melyre méltán büszkék ma is a vértesiek

680 főt befogadó templom felavatására, melyre méltán büszkék ma is a vértesiek

Létavértes A templom alapkövét 1815 tették le, végül 1862-ben kerülhetett csak sor a későbarokk, eklektikus stílusban…
Elkezdődött a tűzifaértékesítés, Hajdú-Biharban egy átvételi pontot nyit a Nyírerdő

Elkezdődött a tűzifaértékesítés, Hajdú-Biharban egy átvételi pontot nyit a Nyírerdő

Háztartásonként 10 köbméter fa vehető hatósági áron. Hétfőn elindult a kormány által meghirdetett tűzifaprogram, melynek keretében…

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.