• szeptember 19, 2022
  • Nincs hozzászólás

Határátkelőknél körözött személyt és ittas vezetőt is lekapcsoltak

Határátkelőknél körözött személyt és ittas vezetőt is lekapcsoltak

Még mindig nem éri meg trükközni, ha jót akarunk.

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2022. szeptember 16-án délelőtt egy román állampolgár, aki kisteherautójával két másik járművet szállított. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik árufuvarozási engedéllyel, valamint az egyik jármű tulajdonjogát nem tudta igazolni, adás-vételi okmánnyal nem rendelkezett, valamint a vontatmány tömege 260 kilogrammal meghaladta a maximális vontatható össztömeget. A biharkeresztesi rendőrök a szabálytalanságok miatt pénzbírságot szabtak ki a járművezetőnek – írja a police.hu.

Egy nappal később egy moldáv állampolgárságú nő akarta elhagyni az országot Ártándnál. Az alapos ellenőrzéskor kiderült, hogy útlevele szerepel a körözési rendszerben. Mint kiderült az útlevelet Németországban elhagyta, erről értesítette a hatóságot, de később megtalálta azt, azonban erről már nem tett bejelentést. A körözött okmányt a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai lefoglalták, valamint a 27 éves nővel szemben azért is intézkedtek, mert a schengeni térségben engedély nélkül jelentősen túltartózkodott. Előállították, majd őrizetbe vették.

Három személygépkocsit szállított az a kisteherautó, melynek vezetője Ártándnál 2022. szeptember 17-én esete akarta elhagyni az országot. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a járművezető megsértette a menetíró készülék használatára vonatkozó szabályokat, valamint a vontatmány 1060 kilogrammal meghaladta a maximális össztömeget. A rendőrök a balesetveszélyes járműszerelvény további közlekedését megakadályozták, és az elkövetett szabálytalanságok miatt közigazgatási bírságot szabtak ki.

Létavértes Közúti Határátkelőhelyen akart belépni az országba 2022. szeptember 17-én 9 óra 20 perckor egy motorkerékpárt vezető magyar állampolgár.

Az igazoltatás során az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak a motorossal szemben, ami pozitív értéket mutatott. A férfit hiteles légalkoholmérésre előállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol további két alkalommal is pozitív eredményt fújt. A mért értéknek megfelelően vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

Forrás : Police.hu

Ez is érdekelhet

A TÉLI FŰTÉSHEZ SZÜKSÉGES TÜZELŐANYAG FELMÉRÉSE

A TÉLI FŰTÉSHEZ SZÜKSÉGES TÜZELŐANYAG FELMÉRÉSE

A felmérés tárgya a településen élő lakosság széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező részének pontos felmérése annak érdekében,…
680 főt befogadó templom felavatására, melyre méltán büszkék ma is a vértesiek

680 főt befogadó templom felavatására, melyre méltán büszkék ma is a vértesiek

Létavértes A templom alapkövét 1815 tették le, végül 1862-ben kerülhetett csak sor a későbarokk, eklektikus stílusban…
Elkezdődött a tűzifaértékesítés, Hajdú-Biharban egy átvételi pontot nyit a Nyírerdő

Elkezdődött a tűzifaértékesítés, Hajdú-Biharban egy átvételi pontot nyit a Nyírerdő

Háztartásonként 10 köbméter fa vehető hatósági áron. Hétfőn elindult a kormány által meghirdetett tűzifaprogram, melynek keretében…

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.