• március 13, 2022
  • Nincs hozzászólás

Legyen béke, szabadság és egyetértés

Legyen béke, szabadság és egyetértés

A magyar forradalom és szabadságharc 174. évfordulója tiszteletére tartott városi ünnepségek mottója a „Mit kíván a magyar nemzet?” kezdő mondata volt.

Március 11-én 12 órakor az Arany János Általános Iskola negyedikes tanulóinak szép műsora volt a rendezvények nyitánya a művelődési ház színháztermében. A résztvevők innen az Árpád téri Kossuth szoborhoz vonultak, ahol Menyhárt Károly mondott ünnepi beszédet. A forradalom főbb mozzanatait kiemelve idézte a dicső kezdetet, majd napjaink történéseire utalva így fogalmazott: A történelem időről időre ismételheti önmagát. A pandémia nyomasztó időszaka alig ért véget, és napjainkban az orosz-ukrán hadszíntér képei minden eddigi lélektani hatást felülírnak.

rendezvények nyitánya a művelődési ház színháztermében
Rendezvények nyitánya a művelődési ház színháztermében

Ebben a helyzetben még egységesebbnek kell lennünk, és reménykedünk a fegyveres harcok mielőbbi befejeződésében, a békében, hogy a történelem mindenben mégse ismétlődjön meg. Ez fontosabb bárminél. Az ország rezdüléseit mi is érezzük, hiszen egyként adtunk segítséget minden rászorulónak.

 

13.30-tól az Irinyi János Általános Iskola hetedikes tanulóinak ünnepi műsorával folytatódott a program Irinyi János mellszobránál.

 

Mindkét helyszínen elhelyezték koszorúikat az önkormányzat, az egyházak, az intézmények, a helyi fegyveres testületek és civilek képviselői.

Folytatás:HAON – Legyen béke, szabadság és egyetértés

További fotók: (2) Facebook

 

Turóczi Barnabás

Ez is érdekelhet

A TÉLI FŰTÉSHEZ SZÜKSÉGES TÜZELŐANYAG FELMÉRÉSE

A TÉLI FŰTÉSHEZ SZÜKSÉGES TÜZELŐANYAG FELMÉRÉSE

A felmérés tárgya a településen élő lakosság széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező részének pontos felmérése annak érdekében,…
680 főt befogadó templom felavatására, melyre méltán büszkék ma is a vértesiek

680 főt befogadó templom felavatására, melyre méltán büszkék ma is a vértesiek

Létavértes A templom alapkövét 1815 tették le, végül 1862-ben kerülhetett csak sor a későbarokk, eklektikus stílusban…
Elkezdődött a tűzifaértékesítés, Hajdú-Biharban egy átvételi pontot nyit a Nyírerdő

Elkezdődött a tűzifaértékesítés, Hajdú-Biharban egy átvételi pontot nyit a Nyírerdő

Háztartásonként 10 köbméter fa vehető hatósági áron. Hétfőn elindult a kormány által meghirdetett tűzifaprogram, melynek keretében…

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.